Nie lubię Pani poseł, nigdy jej nie lubiłem i na nią nie głosowałem. Ale ma rację! To co się dzieje w PCMD to masakra. Przecież krytykuje swoich byłych koalicjantów i pośrednio też PO z poprzedniego zarządu województwa. Ma rację! Prokuratura i CBA do boju!
Tu pani z peło ma racje całkowitą, to co dzieje się z tym szpitalem pod egidą PSL to jest farsa.
Sytuacja w całej państwowej służbie zdrowia w Piotrkowie (szpital i przychodnie, które zostały częściowo już zlikwidowane) jest w stanie krytycznym. A może jako poseł powinna Pani o nieprawidłowościach zawiadomić prokuraturę, a nie robić wywiady pod publikę, z których i tak nic nie wyniknie. Wojewoda też od kilku lat w temacie piotrkowskiej służby zdrowia nie kiwnął nawet palcem, pomimo Pani wcześniejszych już z nim spotkań przed kamerami w Urzędzie Miasta.
Stan naszej służby zdrowia jest skandaliczny, ale opowieści pani poseł to tylko ordynarna kampania wyborcza. Na tym, kobito, do sejmu po raz dziesiąty już nie wejdziesz.
A dlaczego dyr szpitala oraz zarzad powiatu nie podjął tematu zadłużenia szpitala przed wyborami, tylko dług sobie rósł i rósł?
Radziszewska to do gadania pierwsza, ale starosta też winny tym swoim chorym przemianom, jak widział, że nie dadzą rady to po cholerę na siłe szpital restrukturyzował? Trzeba było z ówczesnym sejsmikiem sprawę załatwic i z bańki. Co i komu chciał udowodnić? Dyr szpitala to się nadaje.. do wydawania nie swoich pieniędzy.
myślę,że tu chodzi o prywatyzację i utworzenie domu starców przez pól roku po 70 % emerytury a później po 3200 tu nie jedna osoba z radnych powiatowych ma chrapkę,,,,,,Po co była likwidacja przyjazna porodówka na Rakowskiej - gdzie się rodziło dużo dzieci, a Roswelta - co za obsługa wulgaryzmy w gębach pielegniarek do rodzących i zero pomocy lekarzy dlatego Radomsko oraz Łódź była oblegana. Ale starostwo się tym nie interesował bo Pani p.o Dyrektora świeciła w kierunku obu wodzów powiatowych oczkami i zganiała na NFZ ze nie płacą, ja za taką usługę też nie dawałabym kasy. Starostwo powinno być obciążone kosztami likwidacji Rakowskiej - bo gdyby nie chcieli połączenia , wiele osób było przeciwne ale cóż myśleli wszyscy ze zarobią na porodach, a tu jaka obsługa tyle "pacjentek"
... Niedługo wybory... Ale przecież Pani POseł byliście w KOalicji z PSL 8 lat. Dopiero teraz przejrzała pani na oczka?
nie oszukujmy się w Polsce i tak trzeba iść prywatnie jeśli chcemy wogóle coś zdziałać, powinno być jak w USA, zero socjali ale za to pensje mamy godne i sami dedcydujemy o tym gdzie i u kogo chcemy sie leczyć, NFZ do likwidacji ale już!!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!